hout of laminaat

Hout of laminaat?

Een vloer van hout of laminaat

Hout of laminaat? De keuze tussen een houten vloer of laminaat kan een lastige zijn. Het uiterlijk van een laminaat vloer kan die van een houten vloer dicht benaderen. Echter is de samenstelling van het materiaal totaal verschillend. Houten vloeren bestaan vaak uit exotische houtsoorten en als natuurproduct zijn deze dan ook uniek en massief.

Laminaat

bestaan voor het grootste gedeelte uit samengeperst hout. Het is zelfs karton te noemen. Laminaat heeft echter een plaatje van echt hout als bovenlaag. De samenstelling van het materiaal verklaard dan ook het verschil tussen deze twee typen vloeren.

Hout

Hardhout is logischerwijs kostbaarder dan High density fiberboard. Over de breedte genomen ligt de prijs van een houten vloer 50% hoger dan die van laminaat vloeren. Een houten vloer die goed behandeld wordt kan je leven lang mee. Buiten de duurzaamheid is hout ook tijdloos, een warm modebestendig product.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid heeft laminaat  de bovenhand op slijtvastheid en gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid. Een natuurproduct is nu eenmaal gevoeliger voor alle soorten invloeden waaraan het kan worden blootgesteld. Laminaat is door de beschermende bovenlaag beter beschermd tegen krassen, vocht, uv licht, temperatuurschommelingen. Ook bij problemen en onderhoud is een laminaat vloer makkelijker in gebruik. Krassen en onevenheden op een bepaalde houtsoorten kan echter bijdragen aan de charme en stijl van de vloer en de rest van uw woning.

Meer weten? 

Wilt u meer weten over de toepassingen en kenmerken van een specifieke vloer? Klink op één van de onderstaande links:

Lees hier meer verder over houten vloeren

Lees hier meer verder over Laminaat vloeren

Of neem contact met ons op via ons contactformulier