laminaat of pvc vloer

Een laminaat of pvc vloer?

Laminaat of pvc?

Laminaat of Pvc, het is een keuze tussen een product op basis van hout en eentje op kunststof. Kunststof is ontwikkeld om de nadelen van hout zoveel mogelijk weg te nemen en met de huidige producten in de markt mag dit ook gezegd worden.

De verschillen

Op veel gebieden heeft pvc de overhand op laminaat. Een pvc vloer is allereerst een goede keuze in vochtige ruimtes. Laminaat is waterresistent, maar is minder goed bestand tegen langdurige vochtige situaties. Hetzelfde geldt bij grote temperatuurschommelingen. Pvc is kunstmatig en is dan ook niet gevoelig voor organische temperatuurverschillen die in een verblijfsruimte op kunnen treden. Overweegt u vloerverwarming, dan is een pvc vloer bij definitie een betere optie. Ook op het gebied van geluidsisolate zal een pvc vloer beter isoleren dan laminaat. Pvc wordt vaak gelijmd en dit zorgt ervoor dat er geen ruimte is tussen de vloer en de ondergrond. Een goede ondervloer zal bij beide typen vloeren verbetering geven.

Onderhoud

Beide vloeren zijn goed te onderhouden, maar ook hier heeft een pvc vloer een streepje voor. Zeker in het geval van een gelijmde pvc vloer is het vervangen van een beschadigd gedeelte makkelijk en weinig tijdrovend. Bij een kliksysteem zal afhankelijk van de locatie van het probleem een gedeelte van de vloer los moeten worden gemaakt. Zeker in het geval van laminaat kunnen er problemen zijn met het bevestigen van een nieuwe verse plank in de oudere vloer, aangezien deze door invloed van temperatuur en zon aan verandering overhevig is geweest.

Prijs

Wel hebben laminaat vloeren over de breedte genomen een lagere prijs dan pvc vloeren. Dit blijft echter lastig vergelijken, omdat gelijkwaardig kwaliteitssegment vergeleken dient te worden. De levensduur van een pvc vloer is echter wel langer, kunsstof slijt nu eenmaal minder snel. De keus tussen laminaat of pvc is uiteindelijk een keuze op gevoel. Hout ten opzichte van kunststof.

 

Bent u voornemens om een laminaat of pvc vloer te laten leggen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.