Laminaat of tapijt

Laminaat of tapijt vloer?

Laminaat of tapijt

Dit zijn twee totaal verschillende vloerbedekkingen, toch kan er twijfel over bestaan welke type vloer u zou willen laten plaatsen als vloerondergrond. De keuze tussen laminaat of tapijt is een keuze op basis van comfort en onderhoud, sterk bepaald door de functie en de samenstelling van uw gezin. In de lagere en midden prijsklassen zijn de prijzen van laminaat of tapijt vergelijkbaar. Bij tapijt van hoge kwaliteit gaan de prijzen flink omhoog. Waar u bij laminaat kan besparen op het laten leggen van de vloer (vanwege kliksysteem) is bij het leggen van tapijt een professional veelal een vereiste. Laminaat is een sterker materiaal en kan tegen een stootje en zal daarom veelal langer mee gaan dan tapijt. Mits u een product van kwaliteit koopt en deze ook goed onderhoud. In ruimten waar niet veel gelopen wordt en in het geval van kleine gezinssamenstellingen zal een tapijt vloer ook lang meegaan.

Praktische toepassing

Heeft u huisdieren of jonge kinderen? Neemt u dan het volgend mee in uw overwegingen. Tapijt is warm en comfortabel en bij het morsen van vocht meer vergevingsgezind. Echter zal het onderhoud en schoonmaken veel meer werk kosten wanneer uw kinderen en/of huisdieren hun dolle speelkwartiertje hebben. Laminaat is daar beter tegen bestand en is gemakkelijker schoon te houden. Ook bij het stomen van uw tapijtvloer kan er namelijk vuil en stof achter blijven.

Praktische verschillen

Heeft u of één van uw gezinsleden een allergie dan is tapijt misschien niet de beste keuze, tenzij u geen bezwaar heeft tegen het regelmatig reinigen van uw tapijt vloer. Heeft uw huisdier die al wat op leeftijd is, dan kan een laminaat vloer weer meer problemen op leveren door de gladheid en hardheid van deze vloeren.

Comfort

Uw gehele woning moet worden voorzien van Laminaat of tapijt, maar u bent er nog steeds niet uit? Tapijt is een comfort product, het is warmer en bovendien stiller. Laminaat is in eerste instantie een praktisch product, duurzaam, slijtvast en makkelijk te onderhouden. Loop iedere ruimte na en ga voor u zelf na hoe u de beschikbare woonruimte wilt gaan gebruiken.

Meer weten? 

Wilt u meer weten over de toepassingen en kenmerken van een specifieke vloer? Klink op één van de onderstaande links:

Lees hier verder over Tapijt

Lees hier verder over Laminaat

Of neem contact met ons op via ons contactformulier